dclhvid

 

DESIGN · CLUB blev etableret i år 2000 i samarbejde med Henrichsens Uldspinderi i Skive, som producerer mine garner.
DESIGN · CLUB  indkøber og udvikler nyt strikdesign til detailmarkedet og har i dag et forhandlernet omfattende ca. 50 detailforretninger i Danmark og enkelte i Norge, Sverige, og Island.
– se forhandlerliste.

DESIGN · CLUB ‘s designs er forholdsvis let tilgængelige med kendetegn som asymmetri, skrå linier og enkle detaljer.
Gennem samarbejdet med garnproducent, designere og forhandlernet er DESIGN · CLUB medvirkende til at sikre bredden og fornyelsen i Dansk striktradition.

Strik, med god samvittighed!

Mulesing, hvad er det?

Mulesing er en behandlings-metode fårene udsættes for, for at undgå parasitter der trives ved fårenes hudfolder på bagdelen. Fårene bliver derfor udsat for en ganske forfærdelig behandling, hvor disse hudfolder afskæres, oftest uden bedøvelse.

Henrichsens Uldspinderi garanterer at deres uld ikke kommer fra får der har været udsat for mulesing, og Design Club´s garner er omfattet denne garanti.

Dyrevelfærd og miljø har altid været en mærkesag for ejerne af Henrichsens Uldspinderi og firmaet har altid bestræbt sig på, at være på forkant. Derfor blev firmaet allerede tilbage i 1998 miljøgodkendt. Tidligere i år (2017) har Henrichsens Uldspinderi fået licens på brandet ” Wool Integrity NZ”, der bla. gør det muligt, at spore ulden direkte tilbage de enkle farmere, og derved sikre, at ulden kommer fra farme der ikke anvender mulesing.

Læs her, hvilke retningslinjer der skal efterleves for at opnå dette brand:  Wool Integrity

Siden 2008 har Henrichsens Uldspinderi været i dialog med Dansk Mode & Tekstil omkring mulesing. Siden samme år (2008) har de haft skriftlig garanti fra deres uld leverandører om, at fårene IKKE har været udsat for mulesing.

Skive kommunes miljøafdeling har gennemgået databladene på de forskellige kemikalier og farvestoffer som Henrichsens Uldspinderi bruger i deres produktion til bla. farvning af Design Club´s garner. De har været til stede på en produktionsdag for at følge farveriets processer i forbindelse med den Danske miljøgodkendelse. Det seneste tilsyn blev foretaget d. 17. februar 2017, uden anmærkninger!

Desuden har arbejdstilsynet gennemgået virksomheden d. 15. juni i 2017. Ved deres besøg blev der ikke konstateret arbejdsmiljøproblemer og de beholdte deres grønne smiley.

Design Club er på baggrund af ovenstående stolt af at forhandle et garn, der ikke bare er af absolut bedste kvalitet, men som hele vejen igennem overholder alle krav, lige fra dyrevelfærd til et bæredygtigt miljø. Pris og kvalitet hænger som bekendt sammen.